11 skrivnosti slavnih ikon, ki jih 90% ljudi ne pozna (face it)

Obstajajo določena umetniška dela in arhitekture, ki so znane širom po svetu, ampak, če se v njihov pomen in zgodovino nekoliko bolj poglobite, boste odkrili, da v sebi skrivajo precejšnje skrivnosti, ki niso vsesplošno poznane. Na Face it vam ponujamo seznam nekaterih najbolj prepoznavnih. Mi smo bili presenečeni, kaj pa vi?

Stanovanje v najvišjem nadstropju Eifflovega stolpa

skrivnosti_face_it_1
vir: wikipedia

Gustave Eiffel, mož, ki je oblikoval najslavnejši francoski monument, je zase zgradil in opremil stanovanje na vrhu stolpa. Pogosto ga je uporabljal za počitek in sprejem gostov. Ob neki priložnosti je tam gostil tudi Thomasa Edisona. Stanovanje premore kuhinjo, kopalnico, dve spalnici, dnevno sobo in seveda spektakularen razgled. Danes služi kot muzej, v njem sta tudi voščeni lutki Eiffla in Edisona.

Pretrgana veriga ob nogah Kipa svobode

skrivnosti_face_it_2
vir: publicdomainpictures

Kip svobode je francosko ljudstvo podarilo Američanom ob stoti obletnici neodvisnosti. Simbolizira svobodo, demokracijo ter ukinitev sužnjev in sužnjelastništva. Zadnje slikovito ponazarja pretrgana veriga, ki pa pogosto ostane spregledana med turisti, ki si pridejo kip ogledat.