30 najsrhljivejših krajev na Zemlji (face it)

Bi si upali obiskati te kraje…?

V svetu obstaja nekaj res dihjemajočih krajev. Od čudes narave, kot sta recimo Veliki kanjon (ang. Grand Canyon) ali Veliki koralni greben (ang. Great Barrier Reef), do metropol, ki jih je ustvaril človek, kot sta recimo New York in Tokio, ki prekipevata od življenja. Te destinacije privabljajo številne obiskovalce iz leta v leto. Obstajajo pa tudi nekoliko drugačni kraji, ki prav tako ponujajo spektakularen pogled in zanimivo doživetje, vendar so zaradi njihove strašljivosti precej manj obiskani. Ti so rezervirani za večje avanturiste, saj ponujajo nekoliko drugačno obliko vznemirjenja. V naslednjem prispevku vam predstavljamo 30 destinacij te vrste, bi si jih upali obiskati?

 

30.) Pripyat, Ukraijna

vir: Imgur popolopolos
vir: Imgur popolopolos

Mesto, ki je štelo skoraj 50.000 prebivalcev je bilo evakuirano zaradi Černobilske nesreče, ki se je zgodila v bližini. Če obiščete zabaviščni park iz slike, boste kar sijali, ko se vrnete. Dobesedno.

 

29.) “Vrata pekla” – Derweze, Turkmenistan

vir: Imgur HalMatrix
vir: Imgur HalMatrix

Naravno plinsko polje, ki so ga ruski inženirji leta 1971 želeli požgati, gori od takrat konstantno, brez prestanka in ne kaže znakov, da bi imelo namen kdaj ugasniti. Ko pride hudič na Zemljo, se očitno nekaj časa zadrži…