30 najsrhljivejših krajev na Zemlji (face it)

4.) Zapor v Zahodni Virginiji

vir: Twitter @missbluejuju
vir: Twitter @missbluejuju

Za razliko od tistih, ki so pred leti zakorakali skozi vrata tega zapora, boste vi lahko čez nekaj ur odkorakali nazaj ven. S tem stavkom oglašujejo izlete v zapor, ki ne služi več svojemu prvotnemu namenu od leta 1995. Ta zapor je bil priča uporom, požarom in usmrtitvam skoraj stotih zapornikov z obešanjem ali električnim stolom.

 

3.) Poveglia, Italija

vir: Twitter @SeriousStrange
vir: Twitter @SeriousStrange

Otok Poveglia (ang. Plague Island), ki lezi le streljaj od Benetk, je bil v letih od 1973 do 1814 kraj prisilne karantene okuženih s kugo. V času razmaha kuge, ko se je pojavila panika, so tiste, ki so pričeli kazati najmanjše znake obolelosti, odpeljali na otok. Trupla in nekatere še žive bolnike so zmetali na kup in jih masovno sežgali.

Kasneje je na otoku bila tudi psihiatrična bolnišnica, tamkajšnji zdravnik pa je na pacientih izvajal zelo krute poskuse in jih mučil, legenda pravi, da je določene celo pojedel. Na koncu je storil samomor, morda zato, ker več ni prenesel, da so ga preganjali duhovi, kot je sam trdil.

Krožijo govorice, da je pred leti premožna družina želela kupiti otok, da bi na njem zgradila počitniški dom, a si je že po prvi noči preživeti na otoku premislila, brez pojasnila. Otok bi naj tudi obiskalo več jasnovidcev, a so ga vsi na smrt prestrašeni hitro zapustili.