9 zabavnih dejstev o Disnejevi Zlohotnici

Zlohotnica
vir: funkidslive

Po uspehu Alice v čudežni deželi in Mogočnega Oz-a ima Disney nov navdušujoč akcijsko-pravljični film imenovan Zlohotnica. V njem Angelina Jolie raziskuje še nepovedano zgodbo Disneyjevega najbolj ikoničnega negativca iz Trnjulčice!

Napovedniki so fantastični, da boste lažje pričakali ogled filma, pa si preberite 9 zabavnih dejstev o Zlohotnici.

1.) Zlohotnica je osnovana na pravljici Trnjulčica, ki je stara preko 400 let! Zgodnje zapise lahko najdemo v francoski pravljici, ki je bila napisana davnega leta 1527.

2.) V tem filmu Angelina Jolie igra Zlohotnico, zlobno vilo, ki jo žene maščevanje. Ampak ste vedeli, da je bila negativka v originalni zgodbi kraljica? Avtor Charles Perrault jo je spremenil v vilo leta 1967. Prav tako je bil on tisti, ki se je domislil princa, katerega poljub lahko uniči urok.

Zlohotnica
vir: funkidslive

3.) Lik Zlohotnice je ustvaril Disney leta 1959 za njihov film Trnjulčica (Sleeping Beauty), film za katerega so potrebovali 10 let, da so ga dokončali.

4.) Ustvarjanje pravljičnega sveta podobnega temu v Zlohotnici terja veliko truda. Zgrajenih je bilo okrog 40 scen, velikih od enega kvadratnega metra, pa vse do 500 kvadratnih metrov velike dvorane!

5.) Grad je resnična različica gradu iz risanke iz leta 1959. Potrebovali so 14 dni, da so ga zgradili, 250 gradbenikov in oddelek umetnikov, ki je štel 20 ljudi.

6.) Prav tako je potrebno veliko znanja in truda, da Angelina Jolie izgleda zlobno. Zvezdnica je vsako jutro pred snemanjen presedela okrog 4 ure na stolih maskerjev. Vsako jutro!

7.) Če imate veselje do mode, bodite pozorni na modne ideje v filmu. V Zlohotnici se pojavi čez 2000 ročno izdelanih kostumov. Mogoče dobite idejo za Halloween ali pust, ali pa celo za kakšno drzno večerno toaleto.

8.) Veste, kaj je edina stvar, ki jo boste zasledili v sleherni različici Trnjulčice? Kolovrat. Vzrok z urokom povzročenega globokega sna vseh princes skozi zgodovino Trnjulčice.

Zlohotnica
vir: funkidslive

9.) Sam Riley – igra Diavala, ki spreminja obliko, je porabil ure in ure, ko se je učil gibanje vrana, kar je vključevalo tekanje naokrog in mahanje z rokami ter spuščanje čudnih zvokov. Verjetno bi ga bilo takrat precej smešno srečati… 🙂