Kaj se zgodi, če masirate to točko na čelu (face it)

vir: Volhah / Shutterstock
vir: Volhah / Shutterstock

V svetu obstaja kopica masažnih tehnik za sproščanje človeškega telesa. Večina od njih ni le dobra za vaše zdravje ampak je tudi nasploh zelo prijetnih – med samo masažo on po njej. Problem leži v dejstvu, da za večino od njih potrebujete precej prostega časa, denar in pomoč strokovnjaka.

Na srečo imamo na Face it za vas preprosto metodo, ki ima podobno blagodejen učinek na telo in počutje, obenem pa vas ne bo stalo niti centa.

Morda ste že kdaj na nek način na podzavestnem nivoju čutili željo po masiranju predela med vašimi obrvmi, pa ste jo zatrli, ker se vam je zdelo neumno…

Kakorkoli, očitno ta občutek ni zavajajoč. Masaža tega predela izboljšuje koncentracijo, zmanjšuje napetost, blaži glavobole in sprošča oči (še posebej uporabno takrat, ko ure sedite pred računalnikom).  Zagovorniki kitajske medicine so celo prepričani, da masaža tega predela med obrvmi pozitivno vpliva na sposobnost intuicije.

 

Kaj je potrebno storiti?

Preprosto, rahlo pritisnite s prstom na točko med vašimi obrvmi in premaknite vaš prst navzgor za približno tri centimetre v navpični smeri. Pritiskajte na to točko približno 45 do 60 sekund. Ne bo vam potrebno dolgo čakati na rezultate…

Strokovnjaki razlagajo, da ta preprost postopek stimulira področje v možganih, ki je odgovorno za sproščanje živčne napetosti. Hkrati ima tudi lepotilni učinek, saj pogostejša tovrstna masaža pozitivno vpliva na izgled kože predvsem okrog oči in ust ter vzpodbuja regenerativni proces.

Torej, če vas napade glavobol ali so vaše oči utrujene po dolgem dnevu, sedaj veste kaj storiti…