Nerodne zgodbe ljudi, ki so jih starši zalotili “v akciji” (face it)

Ne znate trkati?

vir: Shutterstock/wavebreakmedia
vir: Shutterstock/wavebreakmedia

Spolnost je zapletena. To še najbolj občutimo v mladih letih, ko se nam dogajajo fiziološke in emocionalne spremembe, ki sovpadajo s puberteto.

Prehod med otroštvom in odraslostjo je poln radovednosti in raziskovanja, pogosto povezanega s spolnostjo, ko poskušamo razumeti naše želje in potrebe bodisi sami ali s partnerjem. Mentalno nestabilni, v letih, ko še komaj poskušamo najti svoj prostor pod soncem, ta proces še bolj otežujejo socialne stigme in tabuji ter pritisk in pričakovanja družine in prijateljev. Kako naj se najdemo, če toliko ljudi pritiska na nas na toliko različnih načinov…

Življenje doma, medtem ko zbiramo svoje prve spolne izkušnje, je vse prej kot lahko. S starši, brati, sestrami in drugimi sorodniki, ki tekajo okrog voglov, kako naj najdemo intimen trenutek zase, ko nas nihče ne bo motil. Skoraj neizogibni so nerodni trenutki. Se vam je že kdaj zgodilo, da vas je, ko ste bili v akciji, presenetil kdo izmed staršev ali kateri izmed drugih članov družine? Morda pa ste vi vleteli na prizorišče in ste si kasneje želeli, da ne bi. Bodisi, da gre za smešno doživetje ali pa za neroden trenutek, v katerem si človek zaželi, da bi se pogreznil v zemljo, te zgodbe nikoli ne gredo iz mode. Ko preteče nekaj let, ko mine puberteta in občutek sramu, se nam te zgodbe zdijo za crknit smešne.

Seveda pa gre tudi v obratni smeri, tudi starši so krvavi pod kožo. 😉 😀

No, kaj pa vi, se vam katera izmed teh izpovedi zdi znana? 😉