Nerodne zgodbe ljudi, ki so jih starši zalotili “v akciji” (face it)

Kavč

vir: flickr
vir: flickr

V srednji šoli sem v sobi imel star kavč, ravno prave dolžine, da sem se lahko ulegel. Razpoka med dvema blazinama je bila ravno v pravi višini za mojo batino. Zato sem go, ko me je prijelo, potisnil noter in se pretvarjal, da sem s punco … nisem niti razmišljal o vsej tej beli svinjariji, ki se je nalagala spodaj pod blazinami.

Nekega dne, je oče prijatelju, ki je potreboval kavč, dejal, da lahko vzame tistega iz moje sobe, saj tako zavzema samo prostor in ne služi ničemer. Seveda je ta želel kavč malo pregledati, preden ga vzame, zato je dvignil blazino in spodaj odkril velikanski bel skorjast madež. Verjetno ni potrebno posebej razlagati, da je kavč zavrnil. Nisem vedel kaj naj rečem očetu, bilo me je tako zelo sram. S staro ščetko za zobe in s kupom čistil, sem celo noč drgnil madež, da mi ga je nazadnje uspelo v celoti odstraniti.

Kasneje sem si enkrat izmislil butast izgovor, kaj se je zgodilo s kavčem. Očetu sem rekel, da sem se spomnil, da mi je pred časom padla med blazine banana in se je očitno cela razmazala. Oče me ni niti pogledal ali spregovoril besede. Verjetno bi bilo boljše, če bi sprejel situacijo in si ne bi poskušal izmisliti idiotske zgodbe. (user1444)