Nerodne zgodbe ljudi, ki so jih starši zalotili “v akciji” (face it)

Strašenje

vir: pixabay.com
vir: pixabay.com

Sem le še en mulc, ki so ga presenetili… Naš hišni računalnik je bil v skupni sobi, obrnjen z zaslonom proti oknu. Okno je gledalo na dvignjeno teraso, torej, če si bil slučajno na terasi, si lahko videl, da je računalnik vklopljen, nisi pa mogel razbrati, kaj je na zaslonu. Če si se želel približati oknu, si se moral povzpeti po stopnicah in narediti kar nekaj korakov do okna. Ker ta pot sicer ni vodila nikamor drugam, to praviloma ni bilo problematično.

Med vikendi običajno nisem imel “policijske ure” in ko sta moja brat in sestra odšla spat okrog polnoči, sem imel dvourno časovno okno, da sem opravil svoje, preden se je oče vrnil domov. No, nekega vikenda, ko se je vrnil domov nekoliko hitreje, je očitno opazil, da je računalnik prižgan in se odločil, da me prestraši. Ko sedim tam, v tišini, zatopljen v akcijo, naenkrat nekdo zaropota po steklu in zakliče moje ime z grozečim glasom … se prestrašim, skočim skoraj do stropa in se obrnem, ter zagledam očeta, ki se trudi prikazati grozljivo grimaso … ki se počasi spremeni v izraz neprijetnosti, ko se zave, kaj je zmotil.

Počasi se umakne od okna, slišal sem vhodna vrata, ki so se odprla in zaprla, vrata spalnice, ki so se odprla in zaprla, naslednjih nekaj dni pa se je izogibal očesnemu kontaktu z mano. Heehh, kaj hočeš… 🙂 (Methuga)